Burgenlandi kirándulás
Segédlet egy burgenlandi osztálykirándulás megszervezéséhez

Indulás előtt ¾ évvel:
háttér infó és elérhetőség:
Szállás lefoglalása: Ajánlott a szombathelyi ferencesek által működtetett kollégiumban megszállni, nagy csoport fogadásra is be vannak rendezkedve. Innen csillagtúra szerűen Burgenland bejárható.
Érdemes egy éjszakára kint megaludni a Rax- (Mészkő) Alpok lábánál elhelyezkedő (Kaiserbrunn után 3 km Schwarzau felé jobbra, kis tábla is jelzi, a parkolójába nagybusz is befér.) Weichtalhausban. Az osztrák árakhoz képes olcsóbb és Manfred további kedvezményt ad nagy csoport esetén, végül gyönyörű környezetben van. Hálózsák szükséges!

Busz lefoglalása: Telefonos egyeztetés után az aktualizált megrendelő elküldése. Kitölthető megrendelő megtalálható a szervezési segédlet menüben.

Weichtalhaus (Manfred: angolul, németül)

31 főig (+ 1 sofőr):
Vass István, +36-30-911-04-49
32-49 főig (+ 1 sofőr):
AndyTrans, Slamka Dezső: +421-905-217-022
Migraibusz, Migrai Miklós +36-20-254-19-59
Indulás előtt 1/2 évvel:
háttér infó és elérhetőség:
A program összerakása, tájékoztató megírása:
Burgenland két legfontosabb látnivalója, amit mindenképp látni kell az arra utazónak: Fraknói vár és a Kismartoni kastély. Egy napra érdemes rakni őket egymás után. Egyszerre is lehet leszervezni a csoportot, magyarul lehet írni az Esterhazy honlapon megtalálható e-mail címre. Mindkét helyen magyar idegenvezetést is lehet kérni, adnak csoportos diák kedvezményt. Fraknóba délelőtt 10 órás időpontot kell kérni, mert erre kényelmesen oda lehet érni. Kismartoni kastélyba délután 13 órára érdemes időpontot kérni. Fraknó után Kismartonban lehet ebédidőt és kis szabadidőt adni, majd 13 órakor a tárlatvezetéssel folytatóik a program. A többi helyen nem kell előre bejelentkezni.
  • További bővítési lehetőségek Burgenlandban: Doborjánban Liszt Ferenc szülőháza, Léka vára, Lánzséri erőd.
Kirándulásra a Rax-Alpok a legideálisabb. A Weichtalhaus jó kiinduló pont. A háztól közvetlenül indul a turistaút a Weichtalklamm-ba (piros jel), izgalmas, létrás, láncos kis kanyon. A végénél rögtön vissza lehet fordulni vagy fel lehet menni, az onnan ¾ óra járásra található Kienthaler hüttéhez, ahonnan nagyon szép kilátást kapunk a Rax-Alpokra. Ez kb. oda-vissza 6 órás program.
De el lehet indulni a főút másik oldalán felmenő piros és kék sáv jelzésen a Wachthüttelkamm-ba. Itt néhol kis létrák és láncok teszik izgalmassá a túrát. Egyre feljebb egyre szebb kilátásban lehet részünk. Lehet az is, hogy egy idő után vissza fordulunk, vagy az is megoldás, hogy felmegyünk a Rax platóra és onnan felvonóval ereszkedünk le Hirschwang faluba (ez a háztól egy 6-7 km, a buszt ide kell rendelni).
Bécs: Az egész programot bécsi városnézéssel érdemes zárni. Itt meg lehet tekinteni a Hofburgot (ha anyagilag nem fér bele, akkor legalább a kincstárat), nagyon ajánlatos és történelmünk szempontjából fontos a Kaisergruft. Stephans Dóm útba esik, a Schönbrunn-i kastélyba is be lehet menni, ha anyagilag belefér, de a kertje ingyen van, ahol be lehet mutatni a tipikus francia kertet.

Érdemes beszerezni vagy kölcsönkérni:

  • bécsi város térkép
  • Semmering – Rax – Schneeberg – Schneealpe térkép WK022; 1:50 000 (freytag & berndt)
  • Osztrák autóstérképköltségszámítási táblázat (csak a diákok létszámával osztani)
(A költségeket abban a pénznemben szedjük, amiben a kifizetés történik)
költség fajtája:
összesen:
egy főre (HUF)
egy főre (EUR)
km díj (10 %-át adjuk hozzá)napidíj (1 sofőr x nap x Ft)magyar pályadíj (1-1 napos)osztrák úthasználati díj (Tudni kell a busz EURO besorolását. Az autópálya felhajtó és lehajtó pontját ha beírjuk, megkapjuk az úthasználati díjat, a bruttó árat kell nézni.)Parkolási költségek nincsenek, Bécsben ki kell rakatni a csoportot a belvárosban és megbeszélt időpontra vissza kell rendelni a buszt.


0 EUR
szállás + félpanzió (napok számával szorozni)szállás Weichtalhausban ?1 sofőr szállása + étkezése2 kísérő szállása + étkezéseBelépő: Fraknó váraBelépő: Kismartoni kastélyBelépő: HofburgBelépő: KaisergruftBelépő: Léka vára


Belépő: Lánzséri erődBelépő: Liszt Ferenc szülőháza Doborjánbanösszesen:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése