Felvidéki kirándulásSegédlet egy Felvidéki osztálykirándulás megszervezéséhez

Indulás előtt ¾ évvel:
háttér infó és elérhetőség:
Szállás lefoglalása: Ajánlott a Chata Opalisko Németporuba (Závazná Poruba) határában (sípályánál). Ján Mlyncek csak szlovákul tud, de e-mailre azonnal válaszol. Előleget nem kér. Innen a 4 napos program csillagtúraszerűen megcsinálható.


Busz lefoglalása: Telefonos egyeztetés után az aktualizált megrendelő elküldése. Kitölthető megrendelő megtalálható a szervezési segédlet menüben.
Chata Opalisko: 13,6 EUR a szállás + félpanzió, idegenforgalmi adóval (2013-as ár).

31 főig (+ 1 sofőr):
Vass István, +36-30-911-04-49
32-49 főig (+ 1 sofőr):
AndyTrans, Slamka Dezső: +421-905-217-022
Migraibusz, Migrai Miklós +36-20-254-19-59
Indulás előtt 1/2 évvel:
háttér infó és elérhetőség:
A program összerakása, tájékoztató megírása:
Az egyik legjobb kirándulás, mert 4 nap alatt megismerteti az utazóval a felvidék főbb látványosságait. 1-1 nap túra van (Magas-Tátra, Szlovák Paradicsom) és 1-1 nap városnézés: Bányavárosok és Szepesség. Magas-Tátrai túrán olyan útvonal van kijelölve mely biztonságosan járható májusban nagyobb csoporttal is. Arra kell figyelni, hogy ne szakadozzon le a csoporttól senki. A jelzések szépen követhetők. Miután Ótátrafüreden lerakott minket a busz át kell küldeni Tátralomnicra a buszparkolóba, ott vegye föl a csoportot délután. A Szlovák Paradicsomban Mindenképp kell belépőjegyet venni, mert nem csak a bejáratnál, hanem a kijáratnál is ellenőrzik. Pihenést és ebédidőt a fennsíkon található kolostor romoknál érdemes tartani. A romok megtekinthetők (jól látszanak a szerzetesi házacskák, kerengő, templom), vezetés is kérhető.

Bővítési lehetőség: A csoportok szokták szeretni a dunajeci tutajozást. Goralsky Dvor-ban (Haligovce) szállás és félpanziót biztosít Ladislav Simonik (kicsit tud magyarul, e-mailre válaszol), a tutajozást is leszervezi, csoportnak 2013-ban 7 EUR / fő volt.

Nyitva tartások ellenőrzése, és a Selmecbányai bányamúzeumba a csoport bejelentése: Általában a kísérőtanároknak nem kell fizetni, ezért az ő költségük nem található a táblázatban.
  • Selmecbánya: Ha a csoport reggel 7 óra körül indul Budapestről, akkor 11 órára biztos oda ér az Ezüstbánya Múzeumba. Ha korábban ér oda, akkor a városnézést be lehet iktatni a bánya előtt.
  • Lőcsén a 14 óra körüli bemenetelt kell választani a Szent Jakab templomba. A csoport odaér már 12:30-ra, ebédszünetet kell adni és 14 órakor odamenni a nyitásra.

Érdemes beszerezni vagy kölcsönkérni:

  • Szlovákia autós térkép
  • Magas-Tátra turista térkép (Ajánlott a 1:30 000-es magyar nevekkel ellátott Magas-Tátra turista térkép, Kiadja: Térkép-Faragó bt., 2004.)
  •  Szlovák Paradicsom turista térkép (Ajánlott a 1:50 000-es Szlovák turistatérkép sorozat /VKU/ 124-es sorszámú Slovenský Raj c. térképe)
  • Szlovákia Útikönyv (szerzők: Sós Judit és Farkas Zoltán; Jel-Kép bt. 2003.)
  •  Határ Nélküli Régiók – A Szlovák és a Lengyel Tátra (szerzők: Daniel Kollár, Ján Lacika, Roman Malarz; Dajama 1998.)


Nyitva tartások, csoport bejelentése, belépőárak:költségszámítási táblázat (csak a diákok létszámával osztani)
(A költségeket abban a pénznemben szedjük, amiben a kifizetés történik)
költség fajtája:
összesen:
egy főre (HUF)
egy főre (EUR)
km díj (10 %-át adjuk hozzá)napidíj (1 sofőr x nap x Ft)magyar pályadíj (1-1 napos)szlovák pályadíj (itt szükséges, hogy a busz milyen EURO besorolású). Kiszámítása: bejelölni az EURO besorolást, és az utak kezdő és végpontját bejelölni, kiadja az útdíjat.szállás + félpanzió1 sofőr szállása + étkezése2 kísérő szállása + étkezéseparkolás Selmecbányán (kb.)
3 EUR


parkolás a Magas-Tátrában (kb.)
10 EUR


parkolás Podlesokban - Szlovák Paradicsomban (kb.)
5 EUR


belépő Selmecbányán a bányamúzeumbamagyar idegenvezetés Selmecbányán (külön az idegenvezetőnek)
9 – 10 EUR


belépő Körmöcbányán a templomba, toronyba
ellenőrizni a nyitva tartást: 09.00 – 12.00, 13.00 – 16.30belépő a Szlovák Paradicsombabelépő Sepesszombaton a Szent György templombabelépő a Szent Jakab templombabelépő Szepes várábaösszesen:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése